Redactie MTN 

De stichting MedTech Nederland (MTN) is verheugd te kunnen melden dat IQVIA als partner de MTN komt versterken. Naast kwartiermakers Axon Healthcare en Brabers en onderzoekspartner Ipsos, betekent dit een mooie, krachtige aanvulling om zowel het netwerk te versterken en de inhoudelijke expertise verder gezamenlijk uit te bouwen.

Voor IQVIA is MedTech een belangrijk segment waar vanuit de organisatie zowel in Nederland als wereldwijd veel aandacht naar uit gaat. Dit vertaalt zich in diepgaande kennis op het terrein van o.a. medical devices, digital health en in vitro-diagnostiek en wereldwijde expertise op onderwerpen als clinical research,  real world evidence en commercial excellence. Door de aansluiting van IQVIA bij het dagelijks bestuur van de MTN onderschrijft IQVIA dan ook de doelstelling om inzet van medische technologie te optimaliseren. Zoals Teun Loots (Commercial Director) van IQVIA Nederland aangeeft: “Wij zien grote waarde in het samenwerken met MTN door het delen van onze brede kennis. Zodoende willen wij een bijdrage leveren aan het verbeteren van gezondheidszorg door met alle betrokkenen daadwerkelijk samen te werken. Wij geloven sterk in een waarde-gedreven zorg, waarbij met behulp van (wetenschappelijke) data in combinatie met technologieën de zorg efficiënter, effectiever en persoonlijker wordt”.

De versterking met IQVIA helpt de stichting MTN weer verder te ontwikkelen als neutraal kennisdeling- en netwerkplatform. De inbreng van IQVIA daarbij is zeer welkom. Jan Güse geeft vanuit de MTN aan: “Door krachten te bundelen en expertise en netwerken bij elkaar te brengen, bouw je aan mogelijkheden. Dat helpt in het delen van kennis en met het in contact komen met relevante stakeholders. De versterking vanuit IQVIA is in dat licht dan ook heel waardevol voor de MTN en alle deelnemers”.

De wereld van medische technologie, waaronder medische hulpmiddelen en e-health, is complex en versnipperd. Al is het alleen maar door de grote diversiteit aan producten en diensten van verbruiksgoederen tot aan high-tech toepassingen. En er is een grote variatie in fabrikanten: van grote multinationals tot kleinschalige bedrijven en start-ups. Maar voor alle spelers gelden vergelijkbare uitdagingen: veranderende regelgeving, nieuwe mogelijkheden als gevolg van snelle technologische ontwikkelingen en een snel veranderend zorglandschap waar betaalbaarheid en toegankelijkheid centraal staan.

MedTech Nederland helpt alle bij zorgtechnologie betrokken organisaties en personen om zich beter voor te bereiden op deze kansen en uitdagingen die horen bij zorgtechnologie en medische innovaties. Het ideaal is dat de mogelijkheden van technologie gebruikt worden om zowel patiënten als zorgverleners echt te helpen op een manier dat dit ook waardevol is voor zorgstelsel als geheel. Daarbij werken private en publieke partijen vanuit eigen rollen zo samen dat dit maatschappelijk waarde creëert. Door publicaties, onderzoek en het samenbrengen van belanghebbenden en deskundigen probeert MedTech Nederland dat ideaal dichterbij te brengen.

 

Bron: MedTech Nederland (MTN)